ΕΦΕΣΗ

Διαβάστε:

  • για τη μαρτυρία που αθωώνει την Έλενα Σκορδέλη και τον Τάσο Κρασοπούλη. (σελ.50-63 ΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΦΕΣΕΙΟΥΣΑΣ)
  • για τις τηλεφωνικές επαφές και τη γνωριμία που είχαν οι Δικαστές του Κακουργιοδικείου  Λευκωσίας (2010-2013) Χ. Σολομωνίδης και Ν. Σάντης με σημαντικούς μάρτυρες κατηγορίας. (σελ.21-34 ΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΦΕΣΕΙΟΥΣΑΣ)
  • για το φονιά του Άντη Χατζηκωστή ο οποίος μετά από απόφαση του τότε Γενικού Εισαγγελέα κ. Πέτρου Κληρίδη του δόθηκε ασυλία, δεν τιμωρήθηκε ποτέ για το έγκλημα του, εντάχθηκε στο πρόγραμμα προστασίας μαρτύρων και η κυπριακή κυβέρνηση εις βάρος του κάθε πολίτη τον πλήρωνε €1.600 το μήνα. (σελ.1-21 ΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΦΕΣΕΙΟΥΣΑΣ)
  • για την πλημμελή και ανεπαρκή υπεράσπιση που έτυχαν οι κατηγορούμενοι, με αποτέλεσμα την καταδίκη τους. (σελ.34-50 ΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΦΕΣΕΙΟΥΣΑΣ)

pdf iconΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΦΕΣΕΙΟΥΣΑΣ

Στις 16 και 17 Μαρτίου 2016 ολοκληρώθηκε η ακροαματική διαδικασία για την έφεση της  Έλενας Σκορδέλη και του Τάσου Κρασοπούλη.

Εφέτες: Γ. Ερωτοκρίτου, Μ. Χριστοδούλου, Τ. Ψαρά-Μιλτιάδου

Κατά την ακροαματική διαδικασία της έφεσης, δόθηκε μεγάλη σημασία στο γεγονός ότι ανεξάρτητη επιστημονική μαρτυρία αποδεικνύει περίτρανα ότι με βάση τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα που αναλύθηκαν και αφορούν το τηλέφωνο του Φάνου Χατζηγεωργίου φαίνεται ότι αυτός ΔΕΝ ΠΗΓΕ ΠΟΤΕ στο χωριό Πέρα Ορεινής κατά το μήνα Δεκέμβριο του 2009 ως είναι ο ισχυρισμός του ότι «κάποια μέρα μέσα στο Δεκέμβριο μετέβηκε στα Πέρα Ορεινής και συνωμότησε με Τάσο Κρασοπούλη και  Έλενα Σκορδέλη».

Η κατηγορούσα Αρχή σε μία απέλπιδα προσπάθεια να καταρρίψει το επιχείρημα της υπεράσπισης για τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα υποστήριξε ότι ο αριθμός τηλεφώνου δεν ανήκε τάχα μου στον Φάνο Χατζηγεωργίου. Να θυμίσουμε ότι ο αστυνομικός  Γενναδίου προκειμένου να εξασφαλίσει ένταλμα αποκάλυψης τηλεπικοινωνιακών δεδομένων ορκίζεται σε δικαστή ότι ο επίδικος αριθμός τηλεφώνου ανήκει στο Φάνο Χατζηγεωργίου. (Ο αστυνομικός Γενναδίου στην Ένορκη Δήλωση 25/10 μέσω της οποία εξασφαλίστηκε το διάταγμα του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λευκωσίας δηλώνει ξεκάθαρα ότι ο επίδικος αριθμός τηλεφώνου ανήκει στο Φάνο Χατζηγεωργίου). Με όλο το σεβασμό αυτό το επιχείρημα ότι ο αστυνομικός Γενναδίου ορκίστηκε ψευδώς δεν τιμά καθόλου τα άτομα της Γενικής Εισαγγελίας ! Προκειμένου να αντικρούσουν το επιχείρημα της υπεράσπισης, ισχυρίζονται ότι ο αστυνομικός ορκίστηκε ψέματα στο Δικαστή! Αλίμονο να υποστηρίζουν ότι οι αστυνομία μας ψεύδεται! Πού να πάει να σταθεί αυτός ο τόπος όταν οι εκπρόσωποι της δικαιοσύνης ισχυρίζονται ότι η αστυνομία μας ενεργεί με δόλιο τρόπο!  (Αναλυτικά διαβάστε στο Διάγραμμα Αγόρευσης Εφεσείοντα Κρασοπούλη Αναστάση σελ.5-12)

Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας απέρριψε το αίτημα της Υπεράσπισης να κατατεθεί η μαρτυρία για τα τηλεπικοινωνιακά δεδομένα πράγμα που θα έριχνε άπλετο φως στην υπόθεση και θα αθώωνε τον Τάσο Κρασοπούλη και την Έλενα Σκορδέλη. Οι εκπρόσωποι της δικαιοσύνης ως χαρακτηρίζονται οι δικαστές ΓΙΑΤΙ δεν άφησαν αυτή τη μαρτυρία να ακουστεί στο Δικαστήριο; Ποιους ήθελαν να προστατέψουν; Άραγε με αυτή τους την ενέργεια έχουν ήσυχη τη συνείδηση τους ή νιώθουν τύψεις ότι δεν έπραξαν ορθά το καθήκον τους και έστειλαν αθώους ανθρώπους στη φυλακή!

Είμαστε σίγουροι ότι με όλα όσα έχετε διαβάσει, ένας λογικός άνθρωπος με την απλή και κοινή νοημοσύνη που έχει μακριά από συμφέροντα και σκοπιμότητες, θα οδηγηθεί στο μοναδικό συμπέρασμα ότι η Έλενα Σκορδέλη και ο Τάσος Κρασοπούλης λανθασμένα καταδικάστηκαν και ΑΔΙΚΑ βρίσκονται στη φυλακή.

Αυτό που γνωρίζουμε είναι ότι οι Δικαστές θα πρέπει να καταδικάζουν με γνώμονα το «Πέραν πάσης λογικής αμφιβολίας». Με όλο το σεβασμό και  με βάση την λογική του μέσου αντικειμενικού, εχέφρονα και δικαιόφρονα παρατηρητή, το Κακουργιοδικείο Λευκωσίας μέσω της σύνθεσης του  που αποτελείτο από τους Χ. Σολομωνίδη, Ν. Σάντη και Ν. Γιαπανά δεν έπρεπε να καταδικάσουν.

Με μεγάλη αγωνία αναμένουμε την απόφαση από το Εφετείο το οποίο θα πρέπει να απαντήσει σε όλους τους Λόγους Έφεσης που κατατέθηκαν με τη σοβαρότητα και τον επαγγελματισμό που τους διακατέχει.

Ταπεινή μας άποψη είναι ότι η απόφαση του Εφετείου είναι μονόδρομος: Είτε αθώωση του Τάσου Κρασοπούλη και της Έλενας Σκορδέλη, είτε διαταγή για επανεκδίκαση της υπόθεσης τους.

pdf iconΛΟΓΟΙ ΕΦΕΣΗΣ ΤΑΣΟΥ ΚΡΑΣΟΥΠΟΥΛΗ

pdf iconΛΟΓΟΙ ΕΦΕΣΗΣ ΕΛΕΝΑΣ ΣΚΟΡΔΕΛΗ

pdf iconΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΤΑΣΟΥ ΚΡΑΣΟΠΟΥΛΗ

pdf iconΔΙΑΓΡΑΜΜΑ ΑΓΟΡΕΥΣΗΣ ΕΛΕΝΑΣ ΣΚΟΡΔΕΛΗ

pdf iconΑΠΟΦΑΣΗ ΕΦΕΣΗΣ 6 ΙΟΥΝΙΟΥ 2016