Επιστολή 28 Μαρτίου 2013

pdf iconEPISTOLI 28MARCH2013 APANTISI APO K F

Σχολιάζοντας την επιστολή – απάντηση από τις Κεντρικές Φυλακές στις 28 Μαρτίου 2013:

  1. Στο προηγούμενο επεισόδιο ξυλοδαρμού της Έλενας Σκορδέλη, το συμβάν έπεσε στα μαλακά και δεν είχαν αποδοθεί ευθύνες σε κανένα.
  2. Μετά τα γεγονότα της 7ης Ιουλίου 2014, έχει διαφανεί ότι δεν έχουν ληφθεί επιπρόσθετα και τα αναγκαία μέτρα ασφαλείας.
  3. Η Διεύθυνση των Κ.Φ δεν κατάφερε να χειριστεί σωστά την Μαρία Ερωτοκρίτου. Αποτέλεσμα της αμέλειας αυτής από τις Κ.Φ είναι να θέτονται σε κίνδυνο οι συγκρατούμενες της Μαρίας Ερωτοκρίτου, αλλά και το προσωπικό των φυλακών.
  4. Η Διεύθυνση των Κ.Φ δεν κατάφερε να ενεργήσει με ικανοποιητικό τρόπο έτσι ώστε να παρέχεται η απαραίτητη προστασία και ασφάλεια στην Έλενα Σκορδέλη όπως είχαν υποσχεθεί στην επιστολή 28 Μαρτίου 2013.

Επίσης, θα θέλαμε να διαψεύσουμε σχόλια που αναφέρουν ότι «η Σκορδέλη το παίζει αρχηγός στις συγκρατούμενες της». Τέτοιου είδους σχόλια επιδιώκουν να σπιλώσουν το όνομα της, αφού πλησιάζει η Έφεση της.

Για ακόμη μία φορά βγαίνει στην επιφάνια το μεγάλο πρόβλημα που υπάρχει στις Κεντρικές Φυλακές λόγο υπερπληθυσμού αλλά και έλλειψης χώρων διαχωρισμού των κρατουμένων.

8 Ιουλίου 2014