ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ

Έλενα Κρασοπούλη Σκορδέλη
Παρουσιάστρια – Δημοσιογράφος

Γεννήθηκε στις 25 Αυγούστου 1968.  Κατάγεται από τα Πέρα Ορεινής και έχει ακόμη 3 αδέλφια.  Είναι παντρεμένη και είναι μητέρα δύο αγοριών.

Πήγε Δημοτικό Σχολείο στα Πέρα Ορεινής και αργότερα φοίτησε στην Αμερικάνικη Ακαδημία Λευκωσίας.  Σπούδασε Δημοσιογραφία και Ραδιοτηλεόραση στο Europa College και αργότερα έκανε το πτυχίο της στον κλάδο Δημοσίων Σχέσεων και Διαφήμισης.

Ασχολήθηκε με την έντυπη και ηλεκτρονική δημοσιογραφία.  Εργάστηκε στον ΑΝΤΕΝΝΑ για σύνολο 8 χρόνια όπου έκανε ειδήσεις, ρεπορτάζ και παρουσίαση της πρωινής εκπομπής “Καλημέρα με τον ΑΝΤ1”.

Εργάστηκε στο ΣΙΓΜΑ ως Πολιτικός Συντάκτης και παρουσιάστρια Δελτίου Ειδήσεως ενώ ταυτόχρονα έγραφε στην εφημερίδα “Σημερινή”.

Από το 2008 μέχρι το 2010 εργάστηκε στο Plus TV στη σύνταξη και παρουσίαση Δελτίου Ειδήσεως. Παρουσίαζε επίσης την καθημερινή δίωρη εκπομπή “Καθημερινά Μαζί” καθώς και την εβδομαδιαία βραδινή εκπομπή “Ανθρώπινα” με θέματα από την πολιτική και κοινωνική ζωή του τόπου.

Δραστηριοποιήθηκε έντονα ως συντάκτης και παρουσιάστρια την περίοδο του δημοψηφίσματος αλλά και σε περιόδους βουλευτικών, προεδρικών εκλογών και ευρωεκλογών.

Έχει στο ενεργητικό της την παραγωγή, σύνταξη και παρουσίαση διαφόρων ντοκιμαντέρ που αφορούν το τόπο μας, όπως το αφιέρωμα στο “Τάγμα 256 Πεζικό” και στο “Πολιτιστικό Ίδρυμα της Ιεράς Μονής Κύκκου” καθώς και το θησαυροφυλάκιο της Ιεράς Μονής Κύκκου.

Έντονα δραστηριοποιημένη σε θέματα προσφοράς και στήριξης προς τον συνάνθρωπο, ενώ στη διάρκεια της τηλεοπτικής της καριέρας κάλυψε και παρουσίασε εκατοντάδες περιπτώσεις κοινωνικής προσφοράς και βοήθειας.

Είχε επίσης συνεργασία με την εφημερίδα “Espresso Κύπρου” σε θέματα κοινωνικά και πολιτικά.

Ενδιαφέροντα της είναι το γράψιμο αλλά και η τέχνη.  Από τα παιδικά της χρόνια διαφάνηκε το ταλέντο της στη ζωγραφική και στην χειροτεχνία.

Σήμερα ασχολείται με τη ζωγραφική και τη χειροτεχνία καθώς επίσης και με την Αγιογραφία.