ΑΠΟΦΑΣΗ

«Με αυτή την Απόφαση καταδικάστηκαν η Έλενα Σκορδέλη και ο αδελφός της Τάσος Κρασοπούλης σε ισόβια φυλάκιση. Με μία ανάγνωση η βασική διαπίστωση είναι ότι σε γενικές γραμμές, οι Δικαστές απέρριψαν όλο το μέρος της υπεράσπισης των κατηγορουμένων και δεν πίστεψαν κανένα μάρτυρα υπεράσπισης. Η καταδίκη στηρίχτηκε μόνο στη μαρτυρία ενός και μόνο μάρτυρα, του Φάνου Χατζηγεωργίου, ο οποίος σύμφωνα με τη δική του παραδοχή ήταν ένας από τους δύο εκτελεστές της δολοφονίας. Το βασικό κομμάτι της μαρτυρίας του δεν συνοδεύεται με κανένα τεκμήριο, ενώ σύμφωνα με την εκδοχή του Φάνου Χατζηγεωργίου δεν ανεβρέθηκε ούτε το φονικό όπλο εκεί όπου τους είχε υποδείξει ότι το είχε αποκρύψει μετά το φόνο. Για την υποτιθέμενη συνομωσία με την οποία εμπλέκει την Έλενα Σκορδέλη και τον Τάσο Κρασοπούλη, δεν υπάρχει άλλη μαρτυρία αλλά ούτε και κανένα τεκμήριο το οποίο να ενισχύει την εκδοχή του αλλά ούτε και καμία χρηματική συναλλαγή μεταξύ Τάσου Κρασοπούλη και Έλενας Σκορδέλη μαζί με Φάνο Χατζηγεωργίου. Επιπρόσθετα, για να δικαιολογήσει την απουσία της χρηματικής αμοιβής για την εκτέλεση του φόνου, υποστήριξε ότι θα πληρωνόταν μετά το φόνο και δεν είχε λάβει ούτε και κάποια προκαταβολή, λες και το πιστέψαμε ότι γίνονται τέτοιοι φόνοι βερεσιέ!! Με έκπληξη ακούσαμε την Απόφαση των Δικαστών που πίστεψαν όλα αυτά και επέβαλαν ποινή ισοβίων δεσμών στην Έλενα Σκορδέλη και στον Τάσο Κρασοπούλη.

Να θυμίσουμε ότι ο Φάνος Χατζηγεωργίου είναι ελεύθερος, ποτέ δεν κατηγορήθηκε και ποτέ δεν του επιβλήθηκε καμία ποινή για το φόνο του Άντη Χατζηκωστή. Με αυτό τον τρόπο ο Φάνος ήταν ελεύθερος να πει ότι ήθελε, να δημιουργήσει τη δική του ιστορία για να μπλέξει στο φόνο άτομα τα οποία δεν είχαν καμία σχέση με το φόνο, αλλά το σημαντικό για τον ίδιο ήταν ότι τα άτομα που κατονόμασε ως ηθικούς αυτουργούς δεν θα μπορούσαν να του κάνουν κακό. Μέλημα του φυσικά ήταν να προστατεύσει τους πραγματικούς ηθικούς αυτουργούς από τους οποίους πληρώθηκε για να κάνει αυτό το έγκλημα, γιατί αν τους κάρφωνε στην αστυνομία σίγουρα θα κινδύνευε η ζωή του. Διαπραγματεύτηκε έτσι με την αστυνομία και αφού εξασφάλισε την ελευθερία του, έδωσε αθώους και αδύνατους ανθρώπους που δεν έχουν καμία σχέση με τον κόσμο του εγκλήματος και έτσι δεν θα του έκαναν κανένα κακό. Έτσι άφησε ευχαριστημένους τους πραγματικούς ηθικούς αυτουργούς, από τους οποίους πλέον δεν θα κινδύνευε και έτσι θα μπορούσε να απολαύσει την ελευθερία που του χάρισε ο τέως Γενικός Εισαγγελέας κ. Πέτρος Κληρίδης, αφού τους είχε πουλήσει μία ψεύτικη ιστορία. «Λόγια του αέρα» μπορεί να πει ο οποιοσδήποτε, το σημαντικό όμως είναι πώς μπορείς να τεκμηριώσεις αυτά που λες. Αυτά τα λόγια φαίνεται ότι πίστεψαν οι Δικαστές του Κακουργιοδικείου Λευκωσίας κ. Χάρης Σολομωνίδης, κ. Νικόλαος Σάντης και κ. Νίκος Γιαπανάς που δεν χρειάστηκαν τεκμήρια και καμία ενισχυτική μαρτυρία για να καταδικάσουν σε ισόβια την Έλενα Σκορδέλη και τον Τάσο Κρασοπούλη.

Σίγουρα Δικαστές και Δικηγόροι οι οποίοι θα διαβάσουν αυτή την Απόφαση θα καταλάβουν πολύ περισσότερα πράγματα… Θα ήταν σκόπιμο να αναφέρουμε ότι η μεταχείριση που έτυχε ο Φάνος Χατζηγεωργίου είναι πρωτοφανής και μάλλον δεν έχει ξαναγίνει ποτέ σε κανένα πρωταγωνιστή σε φόνο στην Κύπρο και πολύ πιθανόν και στο εξωτερικό. Ο καθένας από εμάς ας βγάλει τα δικά του συμπεράσματα για αυτή την Απόφαση, αλλά και για τις Αποφάσεις άλλων υποθέσεως που δικάστηκαν στην Κύπρο και ας προβληματιστούμε όλοι για το σύστημα δικαιοσύνης της Κύπρου.»

pdf icon Διαβάστε την απόφαση σε PDF πατώντας εδώ